På gården finns 35 dikor plus kalvar, 15 kvigor och en tjur, alla av rasen Hereford. Kalvarna går med sina mödrar fram till det är dags för avvänjning vid ca 6-8 mån ålder. Därefter säljs tjurkalvarna medans kvigkalvarna sparas till rekrytering eller slakt.

Korna går ute större delen av året och äter endast grovfoder, dvs betesgräs och ensilage. På detta foder växer de i sin egen takt och strukturen på köttet blir fantastiskt fint. De får i sig mycket örter och mineraler på betet som gör smakupplevelsen alldeles unik.
Efter slakten så får köttet hängmöras i två veckor innan det styckas och packas för våra kunder.
Gården är KRAV-certifierad .

Vi tycker väldigt mycket om våra köttdjur och gör allt vi kan för att de ska ha ett riktigt bra liv.
Utan korna hade vi inte haft vårat fantastiska öppna landskap, mångfalden av olika fågelarter, fjärilar, insekter i våra fina hagar.

Citat ur boken KOR – en kärlekshistoria
”Det finns inget vackrare landskap än det av kor betade”

 

Kommentarer inaktiverade.