Bli gäst hos oss och ta del av jordnära upplevelser på vår gård!

Höryda Gård i Härlunda, är den plats på jorden vi älskar allra mest. Här kan du och din familj få uppleva landet när det är som bäst.

Du kan välja att bo här kortare eller längre perioder, med eller utan frukost om du så önskar. Självklart är också hunden eller andra sällskapsdjur välkomna!

På sommaren skuttar kalvarna runt i hagarna och frukostäggen levereras av gårdens Hedemorahöns. Våra två katter Tussan och Laban möter upp våra gäster.

Nära inpå husknutarna, kan man få se såväl rådjur, kronhjort, dovhjort, älg som vildsvin. Om kvällarna hörs ibland råbockens skällande, eller kattugglans klä-vitt, klä-vitt, när skymningen faller på. Under tidig vår förstärks fågellivet, då tranor i tusental trumpetar in våren i närbelägna Hornborgasjön. Ett skådespel man inte gärna vill missa.

Något vi brinner väldigt starkt för är våra Herefordkor. De ger oss förutom ett fantastiskt kött, också harmoni och mycket glädje. Att komma ut till korna i hagen eller i ladugården ger oss ett lugn, för det är så kor gör… det går inte förklara, det måste upplevas.

Historik
År 2010 tog vi beslutet att starta något helt nytt. När vi upptäckte Höryda Gård, var valet inte svårt. Jord och skogsbruk är två av gårdens bärande hörnstenar och vi driver vår gård med ett ekologiskt tänk. Numera har vi bytt ut vår mjölkbesätttning mot köttdjur. Gårdens tredje hörnsten, är gästfrihet. Vi välkomnar våra gäster till en öppen gård året om.

”Detta är vårt paradis som vi gärna delar med dig”
Anders med familj

Från boken KOR- en kärlekshistoria
”Kan kor?
Frågar inte om lov
Kastar rumpan mot himlen
Låter glädjen brusa baklänges
genom kroppen
Kor kan!”

 

Kommentarer inaktiverade.